Ängadagen 20 augusti 2017


Väderspådomarna före Dagen Ä som i Änga var minst sagt varierande, från kraftiga skurar till hyfsat solig dag. Vaknade till klarblå himmel och sol, ett väder som i stort sett höll i sig hela dagen, frånsett några hotande grå bumlingar på himlen vid ett par tillfällen.


Även våra tillströmmande labradorer med vidhängande mattar och hussar höll sig till solsken hela dagen. Vi gissar att det var ca 90-100 besökande (försökte snabbräkna vid ett par tillfällen) och vi vet att 45 stycken anmälde sig och genomförde vår inofficiella utställning. Av dem hade 16 provat årets nyhet, att kunna föranmäla sig fram till några dagar innan, och då få en lite mindre avgift.


Domaren Eva Zetterdahl jobbade på med den äran, och vid 14-30-tiden avhölls till slut en BIS-klass med ganska stort antal deltagare som plockats ut från de olika klasserna.

Vinnare och Best In Show blev Aquador Quality,
följd av BIS- 2, Sea-Birds Give Her Back,
BIS-3 Attikonak The Catch in Hat,
och BIS-4 Ca`Krist Terre Di Verona.
Grattis till er och även till alla andra som visade sina hundar fint och trevligt. Roligt också att flera nybörjare i ringen, både mattar/hussar och hundar, gjorde sin första utställning.

Under dagen bjöds också på provapportering , även av vilt, lett av Rolf Hammarlund, visning av nosarbete på scenen inne i festplatsens rotunda, av Evelina Järfalk och hennes labradorer Lowis och Nowa. Lilla Nowa, bara en valp ännu hade redan fattat hur man nosar löss i burk, och Lowis var förstås helproffsig, precis som sin matte. Per Persson guidade publiken genom visningen och berättade också om andra intressanta områden en labrador kan användas till.

Och förstås såldes kaffe, kakor, läsk och godis, av flitiga funktionärer, samt grillades härliga korvar och hamburgare av vår proffsige grillmästare Janne Larsson.

Stort tack till alla duktiga funktionärer, domaren, alla glada labradorer och deras ägare för att ni tillsammans gjorde dagen trevlig och bra. Stort tack även till våra generösa sponsorer som gjorde prisbordet välfyllt! Vi ses nästa sommar igen!
Bitte Sundin
ordförande Labradorklubben Östergötland