Mental träning för hundägare


Hur kommer det sig att när vi anmäler på tävling eller prov är vi förväntansfulla – men på tävlingsdagens morgon ångrar vi anmälan och tänker- aldrig mer!

Vad beror det på – och hur påverkar våra känslomässiga tillstånd hunden? Det kommer vi att fördjupa oss i en hel förmiddag. Plus en hel del annat som; Vad är förväntan? Vad är ånger? Nervositet? Motivation?

Att förstå hur vi själva fungerar i stress kan vi också börja att hjälpa oss ur den känslan till mer konstruktiva tillstånd – det kommer att påverka vår hund positivt.

Föreläsare: Lena Stenvall, Skellefteå

Plats: Smedstads ridsportcenter i Linköping

Dag och tid: 6 oktober 2018 kl 09.00 – 12.00

Pris: 250 kr inkl fika för medlemmar i LRK  eller SSRK

Anmälan till föreläsningen kan göras här på nedanstående länk. Betalning till Swish 1232 240604 eller Pg-nr 574829. Senast 1 oktober vill vi ha din anmälan och betalning.

Anmälan görs här >>> Lite om föreläsaren Lena Stenvall

Lena Stenvall har arbetat över 20 år i psykiatrin och de senaste fem åren åt Skellefteå kommun med att utbilda chefer i förebyggande insatser för att upptäcka psykisk ohälsa. Har en lång erfarenhet av att lugna stressade hjärnor och att skapa förståelse för vad ”stress” är. Idag visar hon på förklaringsmodeller, både för att uppfatta och förhindra stresspåslag. Lena har två Labradorer som hon arbetar med- de två utsågs 2014 till Kennelklubbens nyinstiftade pris; Årets Sociala tjänstehundar för sina insatser då de hjälpt Lena i arbetet med våldsutsatta kvinnor. Och som de multisportare som Labradoren är, har Jack & Pepper även meriter som viltspårschampionat, utställningschampionat och startat på jaktprov, agility mm.

Välkommen till en intressant förmiddag!