Om oss


En presentation av  Labradorklubben Region Östergötland.

Labradorklubben, Region Östergötland, har funnits många år. Inom länsgränsen, som samtidigt är gränsen för vår region, kan vi räkna in strax under 250 medlemmar.

Vår målsättning är i första hand att nå ut till nya labradorägare, till dem som inte redan kommit på vad de vill få ut av sitt hundägarskap och som inte riktigt vet hur man gör exempelvis på utställningar eller jaktprov.

Vi vill sprida kunskap om Labradorens mångsidighet och initiera ett intresse att vara aktiv med sin hund. Eftersom vi omfattar rasstandarden verkar vi målmedvetet för att visa att Labradoren är en apporterande fågelhund som samtidigt kan vara en fullgod hund för utställningsringen. Till det syftet har vi ett flertal aktiviteter, som i de flesta fall återkommer år från år.

Jaktlig verksamhet

– Vi anordnar officiella särskilda jaktprov och träningsjaktprov. Vid träningsjaktprov kan hund och förare få känna på hur ett jaktprov går till, men i lugnare och inte så prestationsinriktad miljö. -Vi delar ansvaret, att anordna Lilla Retrievermästerskapet, med Flat- och Goldenklubbarna i Östergötland. Var tredje år arrangerar vi, men vi är givetvis välkomna att starta och tävla varje år. Lilla Retrievermästerskapet är ett rent jaktmästerskap för alla slags Retrievers från Östergötland. -Vi anordnar ett flertal kurser varje år. Vi försöker variera platsen, ibland har vi gruppen i Norrköpingstrakten, andra gånger i Linköping eller i Västra länsdelen.

Utställningar

 Vi anordnar årligen  i mitten av augusti, något vi kallar ” Aktivitetsdag”. Här har vi en drop-in-utställning (bara för labradorer) både för nybörjaren och den något mer vane. Vi  hjälper  gärna till och visar hur man skall göra när man ställer ut sin hund.  Under aktivitetsdagen kan man äta nygrillad korv och hamburgare, fika, gå tipspromenader men dessutom också låta sin valp och unghund prova på att apportera. Vi visar också intressanta labradoraktiviteter, som nosarbete, med mera. 

Information

– Vi försöker anordna olika former av informationskvällar. Vi har haft en kväll om Labradorens historia och utveckling, ett tema som vi gärna fortsätter med, samt informationsaftnar kring kost och hälsa.  Vår facebook-grupp Labradorklubben Region Östergötland och vår hemsida Ostgotalabben.se  är våra kommunikationsredskap ut mor medlemmarna . Vi ser gärna att du som läser dessa sidor och finner dem intressanta skickar in bilder och /eller annat material som vi kan publicera här.