Ordförande


Jeanette Nordgren
Jag bor på  en avstyckad gård i Gryt utanför Valdemarsvik
Köpte min första labrador för 10 år sedan som skulle användas till eftersök och fågeljakt i skärgården eftersom jag var jägare redan. Just då passade det inte att skaffa en drivande hund så då föll valet på en labrador, uppfödd på en kennel härute i skärgården.
Idag har jag fem hundar, fyra labbar och en Borderterrier. Tre labbar används till både större och mindre fågeljakter hela jaktsäsongen plus att två av labbarna går eftersök regelbundet, främst på trafikskadat vilt. BTn är bara 10 månader men vi började injagningen för rådjur och hjort i vintras och nu till våren blir det också grytträning inför nästa säsong. Vi startar även på jaktprov i olika former. Jakten och jaktträningen tar mycket tid, ca 45-50 jaktdagar blir det totalt under året så det finns inte så mycket tid till andra aktiviteter, men vår BT ska naturligtvis ställas ut också eftersom det är en jakthundsras där man kan och bör meritera dem dubbelt.
Jag tillträdde som ny ordförande i år och var under en tidigare period i klubben först informationsansvarig och sedan jaktansvarig.”