RESULTAT = 13/8 2022 – Familjedag på Änga


FÖRST OCH FRÄMST VILL VI TACKA VÅR SPONSOR!

Lördagen den 13 augusti anordnade Labradorklubben en familje/aktivitetsdag i Änga Väderstad.

Detta är en utmärkt plats till en sådan aktivitet. Här finns möjlighet att ställa ut sin labrador, gå en liten tipspromenad samt testa på lite apportering i en poängjakt. Fika med goda bullar, eller en korv finns för de lite sugna. Ca ett 40 tal besökare kom till Änga istället för att åka och bada i det varma vädret.

Ylva Iletorp från Ingmos kennel dömde på utställningen, här är hennes reflektion: ”Utställningen var arrangerad i ett skuggigt område på en bra plats.

I BIS-valp hade jag tre fina valpar. BIS-valp 1 var 4-månaders Kefveröns Nomia. En glad och sprallig liten valp. Jag fastnade för henne direkt, hon gav ett balanserat intryck med en bra överlinje och en underbar rund bröstkorg.

Min BIS-jakt och bästa bruna var Kefveröns Iverna. En trevlig äldre tik som var kort och kompakt med bra rörelser.

BIS-veteran var Sea-Birds Long Kiss Goodnight. En 10,5 år gammal tik som bar sin ålder med stolthet och visade sig med ungdomliga steg.

Bästa svarta blev Lavinta Chestnut In Bloom. En trevlig hane som gav ett balanserat intryck med fina vinklar.

I mitt BIS placerade jag fem fina hundar som jag gillade. BIS-2 var unghundshanen Froxfields Born To Run. Gillar honom väldigt mycket. Fina vinklar fram och bak, rak överlinje och trevligt temperament.

Min BIS-1 och bästa gula blev juniortiken Froxfields Ten Across The Board. Jag fastnade för henne redan när hon kom in i ringen. En välutvecklad juniortik som är kort och kompakt med mycket fina rörelser. Fastnade ännu mer för henne när jag gick över henne och upptäckte hennes väl rundade bröstkorg.”

Här är alla resultaten från utställningen

Valpar:
BIS 1 Kefveröns Nomia
BIS 2 Kefveröns Niobe
BIS 3 Fairchilds Hola Savannah

Vuxna
BIS 1 Froxfield Ten Across the Board samt Bästa Gula
BIS 2 Froxfield Born to Run
BIS 3 Andycap First Impression
BIS 4 Lavinta Chestnet in Bloom samt Bästa Svarta
BIS 5 Aquador Bedazzled

Bästa Jakt
Kefveröns Iverna samt Bästa Bruna

Bästa veteran
Seabirds Long Kiss Goodnight